Svårt att välja

Vill ju verkligen skaffa hund i framtiden och för mig som inte har någon erfarenhet utav hundar är det svårt att veta vad man ska titta på när man gör valet. Men Rhodesian Ridgeback har fastat i mina takar.
Någon som har några invädningar ?


   



Användningsområde: Sällskapshund

Bakgrund/ändamål:

Rhodesian Ridgeback uppvisar styrka, smidighet, hängivenhet och oräddhet. Rasen har långa anor även om dagens stam, i egenskap av registrerad ras, är relativt ung. Rasen formades då nybyggarna i södra Afrika och Rhodesia (nuv Zimbabwe) korsade sina hundar med hottentottemas vilda, ridgeförsedda hunddjur. Ridgen kom att bli rasens adelsmärke. Medan rasen utvecklats genom åren har dess jaktegenskaper bestått; förmågan att spåra, driva och ställa storvilt. Denna förmåga har givit rasen dess andra namn: Afrikansk Lejonhund. Rasen användes också som vakthund. Den hade vaktuppgifter både hemma och i storviltsreservaten. Den var jägarnas kompanjon över hela den södra delen av Afrika och det var i dessa trakter rasen utvecklade sin nuvarande typ. Rhodesian Ridgeback har inte förlorat sina egenskaper från tiden som jakt- och vakthund hos nybyggarna. Den tenderar att vara en "enfamiljshund", ytterligt tillgiven sin herre men relativt återhållsam och reserverad mot främlingar.

Helhetsintryck: Rhodesian ridgeback skall vara en ståtlig, kraftfull, muskulös och rörlig hund. Den skall vara proportionerligt byggd med stor uthållighet och med tämligen stor snabbhet. Som vuxen är den ståtlig och reslig. Egenheten och adelsmärket hos denna ras är ridgen (ryggens hårkam), vilken växer i motsatt riktning mot den övriga pälsen. Ridgen skall vara tydligt tecknad. Den skall börja omedelbart bakom skuldrorna med två identiskt lika kronor mitt för varandra och sträcka sig symmetriskt avsmalnande till den punkt på ryggen, där höftbenen framträder. Den nedre delen av kronan får inte sträcka sig längre än till en tredjedel av ridgens längd. Bredden på ridgen kan vara upp till 5 cm.

Uppförande/karaktär: Rasen har ett värdigt och intelligent uppträdande, är reserverad mot främlingar utan aggressivitet eller skygghet.


Kommentarer
Postat av: Alex

tycker du är helt rätt ute ;)

2008-03-05 @ 17:19:11
URL: http://lovehatereligion.blogg.se
Postat av: Emma

hej gumman. Rhodesians är underbara.. Min förra granne Lina har ju en.. följ med å träffa den vettja =) men tänk efter tusen gånger innan ni skaffar en.. du märker hur låst jag blir.. Love ya Puss

2008-03-05 @ 20:03:24
Postat av: Alb

man blir så låst, prec
som "emma" säger, en hund är ett liv, och behöver rutiner, som funkar varje dag, och en rhodesians behöver mycketr aktivitet, de är aktiva och krävande hundar :)
lycka till

2008-03-07 @ 09:17:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0